Saturday, 21 December 2013

Khasiat Vivix Shaklee !!!

KHASIAT VIVIX SHAKLEE !!!


4 Mekanisme Penuan Pada Tahap Sellular terkandung di dalam VIVIX..

~Kerosakkan DNA

Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu “typo” (kesilapan dari yg asal) yang akan mengganggu fungsi sel.

Ramuan Vivix>>> Melindungi dan memperbaiki sellular DNA

~Pengawalan Genetik

Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular.

Ramuan Vivix>>> Dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap cellular.

~Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel

Mitochondria (penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun fungsi sel turut menurun.

Ramuan Vivix>>> menggalakan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.

~Penimbunan Protin AGE

Penimbunan berlebihan protien AGE (advance glycation end products) boleh menyebabkan kerosakan tahap sellular yang akan ganggu keutuhan sel.

Ramuan Vivix>>> adalah 10X lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) untuk melambatkan pembentukan protien AGE.

Penemuan Vivix merupakan satu revolusi dalam produk anti penuaan. Vivix juga bukan sahaja untuk anti penuaan tapi ia boleh membantu untuk penyakit kanser, kencing manis, diabetes, sakit jantung, migrain, batu karang, asthma, ketagih alkohon, kolestrol tinggi, sakit sendi dalam pelbagai lagi.


Jom berikan peluang kepada diri anda untuk menikmati Vivix yang sangat BEST ni.


Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan pengambilan serta pemakanan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Monday, 11 November 2013

Cara Menyimpan Perahan Susu Ibu Ketika Dalam Perjalanan

Cara Menyimpan Perahan Susu Ibu Ketika Dalam Perjalanan

Atas permintaan seorang kakak cantik yang masih menyusukan bayinya, saya kongsikan di sini cara menyimpan perahan susu ibu.

Kebanyakan ibu menyusu tiada masalah menguruskan perahan susu ibu jika berada di tempat kerja dan juga di rumah. Tetapi mempunyai sedikit masalah jika terpaksa berpergian terlalu lama sehingga terpaksa bermalam atau pun tanpa dirancang anda perlu ke suatu tempat atas urusan kerja melebihi waktu kerja anda.

Sudah tentu "ice pack" anda tidak mampu bertahan melebihi 12-14 jam.

Nak buat macamana? Buntu?

Jalan terakhir terpaksa buang perahan susu ibu. Sayang oooo..penat pam perahan susu ibu. Ada yang dapat 2-12oz setiap kali mengepam. Meleleh air mata. Serius!! Saya faham perasaan anda. Sebab saya pun pernah lalui keadaan yang hampir serupa dahulu. Huhuhu..

Ada cara terakhir sebelum buang perahan susu ibu anda. Dapatkan beg plastik bersih , ais batu, dan garam (garam perlu sebanyak mungkin).

Isikan ais batu dan garam berselang seli hingga penuh plastik bag. Sediakan ais batu dan garam dalam sekurangnya 3-4 plastik bag bersih sebesar saiz ice pack anda . Plastik bag yang orang jual air tebu tu pun boleh atau apa-apa sahaja plastik yang bersih^_^. Lepas tu boleh la susun elok-elok botol-botol perahan susu ibu anda mengikut kebiasaan anda.

Peranan garam adalah mengekalkan lebih lama suhu ais batu walaupun ais batu sudah sedikit mencair tapi suhunya tetap sejuk dan boleh tahan hingga 5-7 jam perjalanan.

Tapi jangan dibiarkan dalam kereta yang diletakkan di tempat panas. Nanti cepat cair dan cepat hilang sejuk.

Cara menyimpan perahan susu ibu ini juga sesuai ketika waktu bekalan elektrik terputus juga.


Terima kasih kerana membaca entry ini.
Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan pengambilan serta pemakanan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Ketahui 20 Tip Kurus Mudah & Berkesan

20 TIP KURUS MUDAH & BERKESAN

1. Mulakan hari anda dengan menu dan jumlah sarapan yang mencukupi. Ini akan membantu mengurangkan jumlah kalori sepanjang hari.

2. Pastikan setengah hidangan untuk makan tengahari dan makan malam mengandungi sayuran dan buahbuahan

3. Makanlah sedikit sebelum anda menghadiri majlis makan malam. Ambillah telur rebus, epal dan minumlah teh sebelum ke majlis tersebut. Ini akan mengurangkan nafsu makan di majlis itu

4. Tambahkan satu hidangan untuk buah-buahan dan sayuran pada menu anda. Jika anda sudah lakukan, anda boleh tambahkan hidangan ini sehingga lapan hidangan sehari untuk sayuran dan buah-buahan.

5. Untuk setiap hidangan, jangan sesekali menggunakan pinggan yang besar. Gunalah piring salad setiap kali anda makan tengahari dan makan malam

6. Ambillah hidangan sup yang lebih banyak. Sup biasanya rendah kalori dan membuatkan anda cepat kenyang.

7. Bawalah bekal ke pejabat. Ini untuk membantu mengelakkan anda makan tengahari secara berlebihan.

8. Cubalah untuk tidak mengambil gula selama dua minggu. Mesti rasanya luar biasa dan menutup nafsu makan anda. Namun, jika anda bertahan, pasti akan menjadi kebiasaan.

9. Jangan ‘jadikan’diri anda gemuk dengan ‘memenuhi’ permintaan perut.Anda masih boleh mengambil 600 kalori dengan biskut atau bijirin tanpa anda sedari.

10. Jika anda suka mengunyah ketika stres, inilah masanya untuk berubah. Anda harus fokus mencari cara lain yang lebih sihat. Carilah jalan untuk mengatasi stres tanpa melibatkan makanan.

11. Berusahalah untuk mengambil menu rendah kalori sebelum mengambil hidangan lain. Mulakan dengan salad, sayuran dan sup. Apabila tiba pada makanan utama, sudah tentu perut anda penuh untuk menerima menu tinggi kalori

12. Ambillah sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam. Sebahagian dari anda suka hobi makan di tengah malam. Ini adalah cara mereka yang makan tidak teratur atau suka mengambil makanan tidak seimbang.

13. Jadikan makanan sebagai hidangan yang mempunyai tujuan iaitu ‘hidup sihat’. Nikmatilah makanan itu dan yakin bahawa makanan itu akan memberikan nutrisi pada badan anda.

14. Ubahlah jadual makan malam anda. Kalau kebiasaan anda suka mengunyah, cubalah kurangkan sedikit demi sedikit. Lama kelamaan ia akan membuatkan tangan dan fikiran anda lupa pada snek malam.

15. Jadikan aerobik sebagai aktiviti yang menyenangkan. Ajaklah keluarga untuk bergerak dengan muzik kegemaran anda

16. Tulis di atas sekeping kertas ‘tutup selepas makan malam’. Tampalkan di pintu peti

17. Gosoklah gigi selepas waktu makan malam. Ini untuk mengingatkan anda bahawa waktu makan sudah habis.

18. Bersenamlah dan jadikan ia sebagai kegiatan yang menyihatkan.

19. Makanlah ketika tiba waktu makan. Jangan sesekali melakukan perkara lain pada waktu makan seperti membaca, menonton televisyen atau melayari internet.

20. Sebelum anda membeli belah, berjalanlah sebanyak tiga pusingan di pusat membeli belah tersebut.


Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan pengambilan serta pemakanan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Cara Menyusukan Bayi Yang Betul

Cara Menyusukan Bayi Yang Betul

Pastikan cara menyusukan bayi adalah betul supaya bayi anda dapat menghisap (latch-on) susu anda semaksima mungkin. Cara menyusukan bayi yang betul juga memberi keselesaan kepada si ibu dan juga bayi.


Pastikan Cara Menyusu Anda Betul

1. Anda boleh melihat sedikit bahagian dalam mulut bayi
Lekapan bibir bayi terkeluar sedikit bukan terpekap masuk

2. Mulut bayi dan areola melekap kuat
Keseluruhan puting payudara berada dalam mulut bayi

3. Sebahagian besar areola berada dalam mulut bayi
Ketika menyusukan bayi, anda akan lihat sedikit sahaja bahagian areola.
Pangkal puting tidak kelihatan kerana berada dalam mulut bayi

4. Lidah bayi berada antara gusi bawahnya dan payudara
Sekiranya bayi melekapkan mulutnya dengan betul, lidah bayi akan terkeluar
sedikit dari gusi bawahnya dan mengalas puting payudara daripada rahangnya.

5. Anda boleh mendengar bunyi bayi menelan
Beberapa hari selepas dilahirkan mungkin setelah 5 hingga 10 kali menghisap baru
anda mendengar bunyi bayi menelan. Ketika ini susu ibu adalah susu kolostrum,
pekat dan sedikit. Apabila bekalan susu mulai banyak, anda akan mendengar
bunyi bayi menelan yang jelas. Aktiviti menyusukan bayi setiap payudara
mengambil masa 5 hingga 10 minit.

6. Tidak banyak susu meleleh dari hujung mulut bayi
Bayi menelan susu

7. Tiada bunyi klik atau Chupp kedengaran
Bunyi ini akan kedengaran sekiranya, kedudukan lidah bayi tidak betul dan cara
bayi menyusu tidak betul

8. Tiada bentuk melengkung pada pipi bayi ketika menyusu
Bentuk melengkung (seakan lesung pipit) menandakan bayi tidak melekap dengan
betul pada payudara dan cara menghisapnya terhenti ketika dia menggerakkan
gusi dan lidahnya. Jika berlaku sedemikian, biarkan bayi melepaskan puting
anda dan perbetulkan kembali cara menyusukan bayi.


Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan pengambilan serta pemakanan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Bagaimana Mengawal Stress Anda

BAGAIMANA MENGAWAL STRESS ANDA

Anda Stres? Vitamin Shaklee Boleh membantu Anda...
Hidup dalam zaman serba mahu pantas dan mencabar ini sememangnya boleh mengundang stres. Macam-macam punca stres ada di sekeliling kita. Stres sebab kewangan, stres sebab kerja, stres sebab belajar, stres sebab masalah keluarga, stres dengan kawan-kawan, stres sebab cinta dan seribu satu punca stres yang dihadapi oleh manusia sehari-hari. Berita di akhbar dan televisyen pun macam-macam, tindakan manusia seperti tidak masuk akal dan mengerikan. Inilah bahana stres.

Stres sebenarnya tidak boleh dibiarkan melarat dan mendominasi kehidupan harian kita. Ini kerana stres bukan sekadar stres sahaja malah boleh membawa kesan-kesan buruk yang lain, misalnya kemurungan, penyakit mental, perpecahan dalam rumahtangga, dan juga semestinya masalah kesihatan seperti tekanan darah tinggi, masalah penghadaman, sakit kepala, sakit otot, obesiti, sakit jantung dan lain-lain. Kadang-kadang macam tak percaya bila dikatakan kita sakit perut berpunca daripada stres, kita sakit badan disebabkan stres. Tapi itulah hakikat yang berlaku.

Menurut Dr. Glenn Gibson, pakar kajian Pemakanan dan Bio-Sains, Universiti Reading USA, peratusan hormon stres yang dirembes keluar secara berlebihan akan mengganggu perjalanan usus. Sekaligus akan melambatkan proses pennghadaman dan menyebabkan makanan tersimpan lama dalam usus. Inilah punca masalah perut kurang selesa.Pendek kata, stres tidak membawa kebaikan malah membawa pelbagai keburukan emosi dan jasmani.
BAGAIMANA MENGAWAL STRESS,SHAKLEE SEREMBAN,SHAKLEE MELAKA, SHKALEE SELANGOR,SHAKLEE TEMERLOH

BAGAIMANA MENGAWAL STRES

Oh, soalan ni dah kerap sangat kita jumpa, jawapan pun dah banyak yang kita tahu. Apapun tak salah saya mengulangnya di sini. Kita ambil semua langkah menanganinya baik secara spiritual mahupun fizikal.

1- Dekatkan hubungan dengan Pencipta.
Bagi yang beragama Islam, ingatlah Allah selalu, jaga segala ibadah wajib dan tambah dengan yang sunat. Baca Al-Qur'an dan zikir banyak-banyak. Tak percaya? Cuba buat dulu. Ada satu doa yang sangat berkesan untuk mengatasi stres, down, sedih, dan gelisah ni. Cuba baca berulang kali, in sha Allah anda akan rasa perubahannya. Saya dah cuba.

2- Senaman.
Bila kita melakukan aktiviti kecergasan atau senaman, tubuh kita akan merembeskan hormon endorphin, iaitu satu hormon yang membuatkan kita rasa tenang. Segala otot dan urat saraf kita juga akan jadi lebih lentur di mana ia mengurangkan stres fizikal kita juga. Selain itu, senaman membantu kita tidur dengan lebih berkualiti sekaligus meredakan stres. Cubalah, pastikan bersenam hingga berpeluh dan degupan jantung anda menjadi laju. Anda akan rasainya.

3- Ambil suplemen / vitamin.
Tahukan anda ada vitamin yang digelar vitamin anti-stres?
Vitamin itu ialah B-Complex, iaitu gabungan Vitamin- B yang sangat penting untuk tubuh manusia, merangkumi pelbagai fungsi dan organ tubuh. Jika anda sering stres, sedih, gemuruh, rasa tidak tenang, ambillah B-Complex sebagai vitamin harian anda. Vitamin B merupakan vitamin larut air dan akan dibuang dari tubuh jika tidak digunakan. Oleh itu, pengambilan secara harian andalah perlu.

Pantothenic acid plays an important role in relieving stress. Often referred to as the "anti-stress vitamin," vitamin B5 is critical to the manufacture of stress-related hormones produced in the adrenal glands, according to the University of Maryland Medical Center. B-complex vitamins can help restore the adrenal glands from stress.

Vitamin B6 is a positive influence on the production of the brain chemical serotonin. Changes in serotonin levels can alter the mood and affect a person's ability to cope with stress.
B-complex vitamins that contain thiamine, riboflavin, and niacin are helpful in dealing with physical stress, according to nutrition experts at the University of Texas Southwestern Medical Center at Dallas. These vitamins are often recommended to help acute stress associated with surgery and injuries. B vitamins play a vital part in energy metabolism.

Finally, the substances choline and inositol offer a calming effect that can be helpful in dealing with stress.

Stres juga menyebabkan hormon dalam badan bercelaru dan mengakibatkan masalah kulit. Antaranya masalah jerawat, kulit berminyak, kulit kusam dan nampak lebih tua daripada umur. Oleh itu, ayuh bebaskan diri kita daripada stres.

Tips: Jika anda berasa gemuruh / nervous untuk menghadapi sesuatu perkara misalnya ada presentation, ada exam, nak menyampaikan ceramah, nak akad nikah dan lain-lain nervous...tingkatkan pengambilan B-Complex anda. In sha Allah anda akan lebih tenang dan tidak gentar menghadapi situasi tersebut.

VITAMIN LAIN YANG MEMBANTU MEREDAKAN STRESS
* Vitamin C
* Vitamin A
* Vitamin E
* Kalsium Magnesium
* Zinc

In addition to B-complex vitamins, vitamins A, C, and E may help to relieve stress. According to P. Samuel Campbell, Ph.D, and other scientists at the University of Alabama in Huntsville, large doses of vitamin C may help alleviate the body's response to stress. Vitamin C also works in conjunction with B vitamins to aide in the metabolism of the stress-related hormones dopamine, cortisol, adrenaline, and noradrenalin.
Popular minerals believed to help stress are calcium, chromium, magnesium, selenium and zinc. Magnesium limits the stress response, says Dr. Carolyn Dean, author of "The Magnesium Miracle." These minerals can be found in most multivitamins.

SARANAN SHAKLEE

Jika anda memilih Shaklee, satu jenama yang menghasilkan suplemen semulajadi, tiada bahan kimia yang memudaratkan dan menjamin tiga perkara iaitu SENTIASA SELAMAT, SENTIASA SEMULAJADI dan SENTIASA BERKESAN, kami menyarankan anda mengambil di antara rangkaian vitamin di bawah untuk mengawal dan meredakan stres anda:

* Shaklee B-Complex
* Shaklee Vita-C Plus @ Shaklee Chew Vita-C Plus
* Shaklee Carotomax (Vitamin A yang selamat dan Karetonoid)
* Shaklee Vita-E Complex
* Shaklee OsteMatrix ( Kalsium Magnesim)
* Shaklee Zinc Complex

In sha Allah dengan pengambilan yang konsisten, anda akan dapat merasai kesannya bahkan manfaat-manfaat kesihatan yang lain. Jika anda punya bajet yang kecil, jangan risau. Hubungi kami dan beritahu bajet anda. Kami akan bantu agar anda tetap dapat memiliki suplemen yang sesuai untuk anda.

Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan pengambilan serta pemakanan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Thursday, 7 November 2013

Meal Shakes untuk seisi keluarga anda

Meal Shake Untuk Seisi Keluarga

●Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic.
●Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain.
●Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda.
●Sediakan vitamin dan mineral penting-nutrien asas yang anak-anak yang sedang membesar dan remaja-remaja perlu untuk terus kuat dan sihat.
●Sumber terbaik serat pemakanan dan protein
●Sumber pekat kalsium
Index glisemik rendah


Siapa yang perlukan Meal Shakes Shaklee?

●Sesuai untuk semua kanak-kanak terutamanya yang kurang selera makan atau yang sembelit ataupun boleh juga di minum oleh kanak-kanak obesiti
●Selain itu, ia juga sesuai untuk sesiapa sahaja ( Ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit yang dalam proses pemullihan selepas operation, mereka yang inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat).
●Dicipta juga untuk anda yang tidak gemar supplemen dalam bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dalam bentuk serbuk, dibancuh jadi minuman yang sangat lazat. ●MealShake ini juga bagus untuk mereka yang ingin menambah atau memantau berat badan.


Fakta menarik tentang Meal Shakes:-

●Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z, Mineral dan ‘Trace Mineral’. Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.

●Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

●Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel.

●Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.

●Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

●Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

●Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

●Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

●Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

●Rasa yang lazat digemari tua dan muda.Minuman lazat dengan fruktosa semulajadi,nutrien yang diperlukan oleh badan, tidak mengandungi pewarna tiruan dan gula tiruan.

●Pelbagai resepi utk menikmati MealShakes


Antara kelebihan Mealshakes adalah:-

●Meningkatkan tahap imuniti anak khususnya bagi yang kerap demam, batuk dan selsema
●Membuka dan meningkatkan selera makan khususnya bagi anak-anak yang picky eater
membantu mengatasi sembelit bagi anak-anak
●Membantu mengatasi masalah asthma
●Membekalkan zat dan nutrien lengkap yang diperlukan anak-anak bagi tumbesaran yang lebih sihat dan sempurna
●Meal Shakes juga sesuai utk seisi keluarga.

Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan pengambilan serta pemakanan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Masalah Penyakit Gout

Vitamin Shaklee boleh mengatasi penyakit Gout

Assalamualaikum semua..harini saya nak berkongsi dengan anda mengenai penyakit GOUT..rasanye ramai yang dah tahu ape penyakit gout ni kan..biasenye penyakit gout ni berpunca daripada makanan laut.. mungkin sebab pengambilan yang terlalu berlebihan sangat kan...sedap kot makanan laut.. ish mau tak sedap tak sedap SEA FOOD, STEAMBOUT.. hehe..lps tu mulalah ada yang menderita penyakit gout kan..jadi saya nak bercerita sikit mengenai penyakit gout dan kaitannye dengan VITAMIN SHAKLEE.. Jom kita fahami info mengenai penyakit gout!

GOUT

Penyakit Gout merupakan satu bentuk arthritis yang disebabkan oleh hyperuricemia. Hyperuricemia ditakrifkan sebagai aras plasma urate (asid urik) melebihi 420 ╬╝mol/L (7.0 mg/dL); hyperuricemia adalah ciri-ciri utama gout dan pasti ada bagi penyakit gout walaupun aras asid urik yang tinggi tidak semestinya bererti seseorang itu akan mengidap penyakit gaut.

GOUT memang sudah sebati dikaitkan sebagai penyakit lelaki dan ia jarang sekali berlaku kepada wanita. Jika ada pun, kemungkinan berlaku hanyalah selepas wanita mengalami menopaus.

Apabila gout menyerang, kaki akan menjadi bengkak, panas dan amat sakit hingga ada sesetengah pesakit tidak boleh berjalan. Malah, kesakitan ini boleh berlanjutan beberapa hari dan hanya hilang dengan pengambilan ubat.

Gout mula dikenal pasti lebih 2,000 tahun dulu dan dikatakan antara penyakit tertua. Dulunya ia dipanggil penyakit orang kaya lantaran ia dikaitkan dengan pengambilan makanan dan minuman yang terlalu banyak khasiat.

Ia adalah sebahagian daripada penyakit artritis yang dikelaskan sebagai penyakit metabolik akibat asid urik (iaitu bahan buangan yang terhasil daripada pemecahan purin (protein); berkumpul pada sendi dan tisu lembut di sekeliling sendi, terutama pada kaki dan menyebabkan rasa sakit.

Pemendapan asid urik ini lama kelamaan akan menghasilkan hablur garam dan hablur inilah yang mencetuskan rasa sakit sendi. Ia juga dipanggil masalah bengkak sendi yang daripada tapak ibu jari kaki, menular ke sendi lain pada kaki dan tangan.

Menurut Perunding Pembedahan Ortopedik dan Trauma, Dr Robert Penafort, punca sebenar masalah metabolik masih belum diketahui bagaimanapun individu yang menghidap kencing manis, obesiti dan sakit buah pinggang juga berisiko mendapat gout.

Aras asid urik yang tinggi dikaitkan dengan usia, obesiti, type IV hyperlipidaemia, diabetes mellitus, ischaemic heart disease dan hypertension. Kadang kala, seseorang itu mewarisi kecacatan genetik dari keluarga mereka.


Tisu lembut

Gout boleh dibahagikan kepada empat peringkat; asimptomatik (tiada simptom), akut, interkritikal dan kronik. Dalam kes akut, simptom gout berlaku secara cepat dan tiba-tiba; biasanya hanya menyerang tisu lembut pada beberapa sendi.

Manakala bagi peringkat kronik, serangan gout boleh berlaku berulang-ulang yang dipanggil polyarticular gout. Pesakit akan berasa amat sakit, kejang dan kaki berubah bentuk. Ada juga yang mungkin menghadapi masalah kaki bengkak, merah, panas dan demam.

Pengumpulan asid ini boleh dilihat melalui kulit akibat pembentukan bonjolan kecil yang dipanggil tophi. Pada keadaan yang lebih serius, tophi yang terlalu besar mungkin pecah dan mengeluarkan bahan seperti kapur.

“Selain kaki, gout juga boleh berlaku pada anggota badan yang lain seperti buku lali, lutut, tangan dan pergelangan tangan. Kesakitan boleh berlanjutan antara lima hingga 10 hari mengikut keadaan pesakit. Sendi yang diserang gout akan bengkak, merah dan panas.

“Secara semula jadi asid urik akan larutkan dalam darah dan disingkirkan daripada badan melalui air kencing. Adakalanya badan menghasilkan terlalu banyak sehingga ia berkumpul menjadi kristal berbentuk jarum pada sendi atau tisu sekelilingnya menyebabkan sendi bengkak dan sakit,” katanya.

Bagaimanapun, bukan semua sakit sendi disebabkan kristal asid urik kerana pemendapan kalsium pirofosfat dihidrat juga boleh menyebabkan kesakitan pada pergelangan kaki, lutut dan pergelangan tangan — yang dipanggil gout palsu atau pseudogout.

Vitamin Shaklee

Untuk anda yang inginkan penyembuhan secara selamat dan semulajadi,anda boleh menggunakan VITAMIN SHAKLEE untuk merawat penyakit GOUT..ianya terdiri daripada 3 jenis vitamin iaitu:-

1) Performance Drink
2) Omega Guard
3) Alfalfa

Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan pengambilan serta pemakanan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Anda mengalami Perut kembung dan Tidak Selesa???

Perut Kembung dan Tidak Selesa

Perut anda terasa keras dan kembung sahaja?? X selesa?? Sendawa banyak kali pun masih juga terasa kembung??

Jom lihat Vitamin Shaklee yang boleh membantu anda. Insha Allah..

Vitamin Shaklee untuk perut kembung:-

1.Garlic
Mempertingkatkan sistem penghadaman. Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastrik dan ketidakhadaman.

2. Alfalfa
Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut. Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

3. Ginger
Mengandungi herba Pokok Adas (fennal) di mana orang2 Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu. Juga ia dapat membantu dalam masalah alergi pada saluran usus.

4. B Complex
Bantu penghadaman, mengurangkan masalah keletihan / kelesuan.

Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan pengambilan serta pemakanan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Alfalfa Shaklee tidak sesuai untuk pesakit SLE???

Alfalfa Shaklee Tidak sesuai untuk Pesakit SLE. Mengapa???


Jom kita lihat..apa itu SLE???

Penyakit lupus atau Sistemik Lupus Eritematosus (SLE) adalah penyakit autoimun di mana sistem kekebalan tubuh keliru menyerang jaringan sehat. Hal ini menyebabkan peradangan kronis jangka panjang. Dari segi bahasa, Eritematosus artinya kemerahan, sedangkan sistemik berarti tersebar luas diberbagai organ tubuh, tetapi dalam pembicaraan sehari-hari SLE disebut lupus saja (Philips, 1996; Heru, 2002).
lupus (sistemik lupus eritomasus)

● Mengenal Sekilas tentang Penyakit Lupus
Tubuh manusia telah dirancang untuk mekanisme pertahanan (kekebalan/imunitas) dari serangan penyakit dan menjaganya agar tetap sehat. Namun, pada penyakit ini kekebalan tubuh justru menyerang organ tubuh yang sehat.

Penyakit Lupus disinyalir berhubungan dengan sistem imunologi yang berlebihan. Tubuh manusia memiliki antibodi yang berfungsi menyerang sumber penyakit yang hendak memasuki tubuh. Akan tetapi, pada penyakit Lupus ini antibodi yang terbentuk dalam tubuh muncul berlebihan sehingga yang terjadi adalah antibodi tersebut justru menyerang sel-sel organ tubuh yang sehat (autoimunitas) .

● Penyakit Lupus ini setidaknya terdiri dari 3 jenis yaitu:

Cutaneus lupus atau seringkali disebut discoid . Penyakit ini hanya menyerang bagian kulit saja. Ditandai dengan gejala-gejala: adanya ruam yang muncul didaerah leher, kulit kepala atau bahkan ruam pada seluruh tubuh, salah satu bagian tubuh dan atau seluruh tubuh berwarna merah sampai bersisik, kadang-kadang sampai gatal dan hampir semua golongan ini akan berubah menjadi sistemik.

Sistemik lupus yaitu penyakit lupus yang menyerang organ tubuh seperti: persendian, otak/saraf, darah, pembuluh darah, paru-paru, ginjal, jantung, hati dan mata. Penyakit ini adalah tahap penyakit lupus yang sangat berat karena jenis ini menyerang organ-organ vital baik satu dan atau beberapa organ vital lainnya.

Drug Induced Lupus (DIL) yang timbul setelah sering menggunakan obat-obat tertentu. Obat-obat antibiotik seperti golongan sulfa, obat-obat antituberkulosa seperti INH, golongan obat hydralazin untuk hipertensi dan golongan obat prokainamid untuk jantung, namun untuk beberapa tahun terakhir ini obat hydrlazin dan prokainamid sudah jarang sekali dipakai.

Umumnya prevalensi penyakit ini lebih sering terjadi pada wanita dibandingkan pria. Hal ini dapat terjadi pada usia berapapun, tetapi paling sering muncul pada orang antara usia 10 dan 50, dengan mayoritas penderita berasal dari ras Afrika, Amerika dan Asia daripada ras lain.

● Gejala-Gejala Penyakit Lupus (SLE)

Gejala penyakit SLE bervariasi dari orang ke orang. Kebanyakan mengalami nyeri sendi dan bengkak, dan bisa berkembang ke arah arthritis. Sendi yang sering terkena adalah jari, tangan, pergelangan tangan, dan lutut.Selain itu penderita juga mengalami:

Ruam kulit – sebuah “kupu-kupu” ruam di pipi dan jembatan hidung mempengaruhi sekitar setengah dari orang dengan SLE. Ruam semakin parah di bawah sinar matahari. Ruam juga dapat meluas.
Nyeri dada saat mengambil napas dalam
Kelelahan
Demam
Mengalami ketidaknyamanan, kegelisahan, atau perasaan sakit (malaise)
Rambut rontok
Luka pada mulut
Sensitif terhadap sinar matahari
Pembengkakan kelenjar getah bening

Gejala lain tergantung pada apa bahagian tubuh yang terkena:

Otak dan sistem saraf: sakit kepala, mati rasa, kesemutan, kejang, masalah penglihatan, perubahan kepribadian
Saluran pencernaan: nyeri perut, mual, dan muntah
Jantung: ritme jantung abnormal (aritmia)
Paru-paru: batuk darah dan kesulitan bernapas
Kulit: warna kulit tidak merata, jari-jari yang berubah warna saat dingin (fenomena Raynaud). Sebagian penderita hanya memiliki gejala-gejala kulit. Hal ini disebut lupus discoid.

Sementara itu menurut pedoman diagnosis SLE dari American Rheumatism Association (ARA). Diagnosis lupus adalah berdasarkan adanya 4 dari 11 gejala lupus yang khas, yaitu:

Ruam kupu-kupu pada wajah (pipi dan pangkal hidung)
Ruam pada kulit
Luka pada mulut (biasanya tidak menimbulkan nyeri)
Cairan di sekitar paru-paru, jantung, dan organ lainnya
Artritis (artritis non-erosif yang melibatkan 2 atau beberapa sendi perifer, dimana tulang di sekitar persendian tidak mengalami kerusakan)
Kelainan fungsi ginjal, dimana kadar protein dalam air kemih >0,5 mg/hari atau +++,
Adanya elemen abnormal dalam air kemih yang berasal dari sel darah merah/ putih maupun sel tubulus ginjal
Fotosensitivitas (peka terhadap sinar matahari, menyebabkan pembentukan atau semakin memburuknya ruam kulit)
Kelainan fungsi saraf atau otak (kejang atau psikosa)
Hasil pemeriksaan darah positif untuk antibodi antinuklear
Kelainan imunologis (hasil positif pada tes anti-DNA rantai ganda, tes anti-Sm, tes antibodi antifosfolipid; hasil positif palsu untuk tes sifilis)
Kelainan darah, dimana terjadi anemia hemolitik, penurunan jumlah sel darah putih (lekopenia).

Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan pengambilan serta pemakanan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Penyakit Talasemia

Penyakit Talasemia dan Vitamin untuk membantu pesakit hidup lebih sihat

Talasemia (bahasa Inggeris: Thalassaemia) adalah penyakit kecacatan darah. Talasemia merupakan keadaan yang diwarisi, iaitu diwariskan dari keluarga kepada anak. Kecacatan gen menyebabkan hemoglobin dalam sel darah merah menjadi tidak normal. Mereka yang mempunyai penyakit Talasemia tidak dapat menghasilkan hemoglobin yang mencukupi dalam darah mereka. Hemoglobin adalah bahagian sel darah merah yang mengangkut oksigen daripada paru-paru keseluruh tubuh. Semua tisu tubuh manusia memerlukan oksigen. Akibat kekurangan sel darah merah yang normal akan menyebabkan pesakit kelihatan pucat kerana paras hemoglobin (Hb) yang rendah (anemia).Sel darah merah bertugas membekalkan oksigen kepada tisu dalam badan manusia. Kekurangan sel darah merah bagi membekalkan oksigen akan mengakibatkan pesakit talasemia berasa lesu, tidak bermaya, dan mungkin sesak nafas sekiranya paras hemoglobin semakin menurun.

Mereka yang mengidap Thalassaemia tidak mampu membekalkan seluruh sel tubuh mereka denga bekalan oksigen yang mencukupi akibat kekurangan hemoglobin dalam sel darah merah. Tisu yang ketiadaan oksigen gagal berfungsi dengan baik. Dengan itu tubuh mereka menjadi lemah, gagal berkembang dengan baik, dan mereka boleh menjadi sakit teruk.Pesakit Talasemia biasanya mempunyai paras hemoglobin yang rendah iaitu kurang daripada 10g/dl.

Terdapat dua jenis Talasemia iaitu:

Talasemia minor : Merujuk kepada mereka yang mempunyai kecacatan gen talasemia tetapi tidak menunjukkan tanda-tanda talasemia atau pembawa.

Talasemia major : Merujuk kepada mereka yang mempunyai baka talasemia sepenuhnya dan menunjukkan tanda-tanda talasemia.

Tanda dan gejala penyakit Talasemia:

Biasanya anak-anak pembawa Talasemia kelihatan normal sewaktu dilahirkan. Bagaimanapun, mereka akan mulai mengalami masalah anemia yang serius apabila mencapai usia di antara 13 hingga 18 bulan.Tubuh pucat,lemah, dan gelisah.Anemia yang serius boleh menyebabkan kesukaran bernafas.JaundisTumbesaran terbantutPerut buncit disebabkan pembengkakan hati dan limpa.Perubahan pembentukan tulang muka, pipi, dahi dan rahang yang tidak normal(tanda lewat).

Rawatan penyakit Talasemia Pesakit perlu menjalani transfusi darah berterusan setiap bulan.Transfusi darah berterusan akan menyebabkan pengumpulan zat besi di dalam organ penting badan seperti hati, jantung, dan kelenjar endokrin yang akhirnya merosakkan fungsi organ-organ tersvebut.Rawatan penyingkiran zat besi berlebihan perlu dilakukan dengan suntikan ubat Desferrioxamine.Pemindahan sum-sum tulang sekiranya ada penderma yang sesuai di kalangan keluarga.

Bagi seseorang yang mempunyai masalah Talasemia, tidak digalakkan mengambil supplemen yang mengandungi zat besi atau Iron yang tinggi. Ini adalah kerana ianya tidak akan membantu dalam meningkatkan Hb, bahkan ia mungkin membawa kemudaratan kerana mengambil sesuatu zat yang berlebihan dan tidak digunakan mungkin akan merosakkan organ-organ dalam badan.

Oleh yang demikian, penggambilan Vitalea Iron Formula Shaklee dan Alfalfa tidak digalakkan untuk pesakit Talasemia.

Namun supplemen yang harus diambil adalah Vitamin B complex.

●Vitamin B Complex membantu dalam meningkatkan tenaga dan diperlukan untuk membina sel darah merah.

●Vitamin E juga baik sebagai antioxidan yang membantu melindungi sel darah merah.

●Ostematrix(lengkap dgn Magnesium dan vitamin D) juga antara vitamin yang akan memberi manfaat kerana ia membantu meningkatkan tenaga.

●Selain dari ini, Energizing Soy Protein (ESP) juga disarankan kerana protein membantu dalam pembinaan sel-sel baru dalam tubuh badan, ini termasuklah sel-sel darah merah. ESP juga boleh meningkatkan tenaga. Seseorang yang mempunyai talasemia mesti berpegang kepada diet tertentu.

Makanan yang dianggap sihat bagi kebanyakan orang boleh menyebabkan komplikasi yang serius bagi pesakit talasemia. Talasemia adalah kumpulan gangguan darah genetik yang boleh menyebabkan masalah kehidupan kesihatan jangka. Itulah sebabnya ia adalah penting untuk mengetahui makanan yang pesakit talasemia boleh dan tidak boleh makan.

Tips dan Peringatan

Elakkan makanan yang mengandungi zat besi. Sesetengah pesakit talasemia perlu mendapatkan pemindahan darah yang kerap. Ini menyebabkan berlebihan membina besi di dalam badan yang boleh merosakkan jantung dan organ-organ lain. Protein yang tinggi dalam besi dan harus dielakkan termasuk hati, tiram, kacang, daging, mentega kacang dan tauhu. Bijian yang kaya besi termasuk tortillas tepung, bijirin bayi, dan krim gandum. Buah-buahan dan sayur-sayuran yang mengandungi besi dan harus dielakkan termasuk prun, tembikai, kacang, brokoli, kismis, bayam, dan sayur-sayuran berdaun hijau.Makan banyak makanan yang mengandungi kalsium. Ini adalah amat penting untuk mengekalkan tulang yang kuat dan sihat. Ini adalah penting bagi orang-orang yang mempunyai talasemia sejak tulang lemah dan rapuh boleh menjadi komplikasi penyakit. Produk tenusu adalah sumber kalsium yang baik. Manfaat tambahan ialah bahawa produk tenusu mengurangkan keupayaan badan untuk menyerap zat besi.Pastikan terdapat vitamin D dalam diet anda. Vitamin D diperlukan supaya badan boleh menyerap kalsium. Vitamin D yang terkandung dalam telur, produk tenusu dan ikan.Elakkan pengambilan jus oren kerana pengambilan jus oren akan meningkatkn penyerapan zat besi dalam sistem saraf.Pengambilan teh dan kopi dapat mengurangkan jumlah zat besi yg telah diserap badan.Talasemia juga dikenali sbg 'Cooley's Anemia'.

Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan pengambilan serta pemakanan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Tuesday, 5 November 2013

AJHT (Advance Joint Health Tablet)

AJHT (Advance Joint Health Tablet)

Q : Apakah Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formulasi proprietary yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi.

Q: Siapakah yang memerlukan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Lelaki dan wanita dewasa yang mencari satu product semulajadi dalam mengekalkan kesihatan sendi mereka. Orang muda yagn mempunyai gaya hidup lasak dan aktif juga boleh memanfaatkannya.

Q: Apakah ekstrak jagung?
A : Ekstrak jagung secara semulajadinya kaya dengan glucosamine yang merupakan gula amino dan merupakan blok binaan utama bagi proteoglikan. Ia digunakan untuk membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sesendi. Glukosamina mengandungi bahan yang juga dijumpai dalam tendon dan ligament.Ekstrak jagung membantu meningkatkan perlindungan sesendi dan membantu memelihara tulang rawan untuk kesihatan sendi dalam jangka masa panjang.

Q: Apakah Boswellia ?
A: Boswellia merupakan gum resin dari pokok Boswellia Serrata. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia serrata ialah asid boswelik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

Q: Apakah yang membuat ekstrak Boswellia dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet istimewa?
A: Ekstrak Boswellia proprietari yang digunakan di dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet bukan sahaja mengandungi asid Boswelik AKBA yang berkepekatan tinggi bagi menyokong keselesaan sendi tetapi juga mengandungi unsur-unsur semulajadi lain dalam resin Boswellia yang berkaitrapat dalam memberikan bioaktiviti yang lebih baik berbanding dengan AKBA sahaja. Tambahan pula, ekstrak Boswellia tertentu ini telah ditunjukkan secara nutrisinya dapat menyokong keselesaaan sendi yang lebih baik berbanding satu ekstrak AKBA yang lebih tinggi.

Q: Bolehkah saya mengambil Shaklee Advanced Joint Health Tablet dan OsteMatrix pada masa yang sama?
Boleh. Tiada sebab mengapa anda tidak boleh mendapatkan khasiat kedua-dua product yang dapat menyokong kesihatan sendi anda. Lebih baik lagi anda gabungkan Shaklee Collagen Powder dan VIVIX bagi mengoptimumkan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet

Q : Bila dan bagaimanakah saya mahu menggunakan Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Untuk hasil yang terbaik, ambillah mengikut apa yang disarankan iaitu dua tablet sehari bagi setiap hidangan.

Q: Mengapakah ia bebas daripada chondroitin?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet tidak mengandungi sulfat kondroitin kerana ia tidak akan diserap dengan baik jika diambil secara oral ( ditelan). Penyelidikan baru-baru ini menunjukkan yang sulfat chondroitin juga boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina yang lazimnya diserap dengan lebih baik jika diambil secara berasingan.

Q: Mengapa produk tersebut mengandungi Vitamin C?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 100% Vitamin C kerana ia merupakan nutrient penting yang diperlukan bagi sintesis kolagen. Kolagen merupakan satu komponen tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yang lain di dalam tubuh.

Q: Mengapa produk tersebut mengandungi mineral surih zink, copper (kuprum/ tembaga) dan mangan?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 10% mineral zurih zink, copper dan mangan yang merupakan faktor sampingan bagi enzim-enzim yang membina kolagen dan glikosaminoglikan.

Q: Adalah Shaklee Advanced Joint Health Tablet berasaskan sayur-sayuran?
A : Ya.

Sumber: Shaklee Phamplet.


Terima kasih kerana membaca entry ini.
Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan pengambilan serta pemakanan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

13 Khasiat & Kelebihan Lecithin Shaklee

LECITHIN

Jom tengok 13 Khasiat dan Kelebihan Lecithin yang perlu kita tahu!

(1) Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 – 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini.

(2) Kenapa org yang nak kurus suka Lecithin?Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (memecahkan lemak).

Tahukah anda? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

(3) Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan.

Banyak faktor seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc .. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2.

Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.

(4) Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.

(5) Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.

(6) Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria.

Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.

(7) Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory).

Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

(8) Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.

(9) Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi.

Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,high fever, asma, bronkitis dan emphysema.

(10) Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi2 (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang & sistem penghadaman.

(11) Lecithin adalah zat utk kecantikan .. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

(12) Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.

(13) Lecithin bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE .. BILE ni fungsinya ialah mencairkan lemak.Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.




Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan pengambilan serta pemakanan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

20 Manfaat Alfalfa Shaklee Kepada Kesihatan

ALFALFA

20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan

1.  Merawat gangguan pencernaan
2.  Mengawal kolestrol dalam darah
3.  Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.  Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.  Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.  Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7. Mengurangkan simptom menopous
8.  Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.  Merawat masalah sembelit
10. Menyahkan toksik dalam tubuh
11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13. Membantu masalah penghadaman
14. Membantu memperbanyakkan susu ibu
15. Mengurangkan masalah pundi kencing
16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17. Meningkatkan kesihatan prostat
18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19. Menghangatkan hubungan suami isteri
20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki


*Pengidap penyakit SLE tidak dibenarkan mengambil Alfalfa.

Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan pengambilan serta pemakanan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Sunday, 3 November 2013

Jom kenali Produk Shaklee

18 sebab kenapa Jenama Shaklee berbeza dari yang lain...

Pada 1915 Dr. Forrest C. Shaklee menghasilkan produk yang pertama dikenali sebagai “Vitalized Minerals” dimana beliau mengasingkan sebatian semulajadi dari sayuran untuk mendapatkan khasiat mineral.Seorang biochemist menggelarkan sebatian tersebut sebagai “vitamins”.Inilah sejarah dimana perkataan vitamin terhasil.

Dr. Shaklee merupakan seorang chiropractor. Beliau memiliki ijazah dalam bidang nutrisi, biochemistry, philosophy and divinity.

Pada 1924,Dr Shaklee membina health care center yang lengkap dengan pekerja terdiri daripada chiropractors, osteopaths, internist, general practitioners and surgeons. Dan untuk pertama kalinya, formula Dr. Shaklee untuk makanan kesihatan dibungkuskan dan dipasar pada 1928, beliau melahirkan a sensible diet regimen dan mencadangkannya untuk semua pesakitnya. Diet ini bersamaan dengan Guide pyramid yang sekarang ini juga dicadangkan oleh United States Department of Agriculture, tetapi dengan penambahan pada bijirin, buah2an ,sayur2an dan minima lemak dan gula.

Pada January 1929, beliau menjadi menteri dan pada 1933, secara rasminya beliau menerima darjah kedoktorannya. Beliau menekankan kepentingan the spiritual part of life yang akhirnya menjadi filosopi asas dalam Shaklee.

Beliau mengamalkan ilmu chiropractic sehingga umurnya 65tahun. Kemudian melancarkan Shaklee Corporation untuk memasarkan produk yang telah beliau hasilkan sepanjang hayatnya. Impian beliau adalah untuk berkongsi kesihatan yang lebih baik dan produknya bersama dunia.

Produk nutrisi Shaklee dikenali oleh kerajaan sebagai makanan berbeza dengan produk dari syarikat lain yang dilabelkan sebagai drug companies.

Shaklee merupakan pengeluar vitamin dan mineral yang terbesar di dunia dan dilabelkan sebagai leader in the nutritional industry.

Shaklee menjalankan ujikali klinikal sendiri terhadap produk2 mereka.Ia dilakukan oleh pihak luar, unbiased sources (such as Yale University and Harvard University)dimana kajian klinikal ini dijalankan keatas manusia dan bukan haiwan untuk membuktikan secara saintifik yang produk2 Shaklee boleh diutilisasikan dan selamat ke atas badan manusia. Beratus ujian diterbitkan in peer-reviewed nutritional and medical journals such as:The American Journal of Clinical Nutrition. The Journal of Nutrition. The Journal of the American Dietetic Association. The Journal of Applied Physiology, and. The American Journal of Cardiology

Sesetengah syarikat mendakwa mereka melakukan ujian klinikal sedangkan hakikatnya tidak pernah diuji kerana undang- undang tidak pun memerlukan mereka berbuat demikian tapi mereka mendakwa demikian hanya untuk melakukan produk mereka. Berbeza dengan Shaklee yang melaburkan berjuta2 ringgit untuk melakukan ujian klinikal terhadap produk mereka

Produk Shaklee kesemuanya seimbang dan memenuhi hampir semua suplemen semulajadi yang badan perlukan. Sebagai makanan, produk2 Shaklee mengandungi nutrien2 asas,enzim2 dan juga pyhtochemicals (bahan2 kimia semulajadi dalam sayur2an dan buahan ie karotenoid, flavonoid..yang ni nanti saya ulas panjang dalam entry yang lain)

Shaklee memiliki makmal kajian dan penyelidikan mereka sendiri di Hayward, California, dan makmal kedua di bina di Stanford University in Palo Alto, California.

Tahukah anda Shaklee memiliki perusahaan ladang (manufacturing plant) mereka sendiri di Norman, Oklahoma. Tidak seperti sesetengah syarikat yang mengeluarkan vitamin dengan membeli dari mana2 makmal dan meletakkan label jenama mereka.. Tidak seperti Shaklee yang memiliki ladang vitamin sendiri.. Menarik bukan.

Shaklee melaburkan melebihi 12juta USD setahun untuk penyelidikan dan ujian makmal. Shaklee juga mempunyai lebih 150orang saintist dan lembaga penasihat terdiri daripada doktor, pensyarah,professor, saintis dari universiti terkemuka dunia

176 ujian yang berasingan dijalankan ke atas setiap satu bahan yang terlibat dalam penghasilan produk shaklee . Ujian melibatkan ketulenan, ketahanan dan keselamatan

Setiap produk Shaklee didakwa mempunyai dokumen pengesahan.

Setiap produk Shaklee telah melalui sebanyak 262 ujian kualiti jaminan (assurance) yang berasingan dalam setiap proses pembuatan.

Shaklee produk semuanya dijamin berkualiti dan berkesan !!

Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

ESP (Energizing Soy Protein)


Faedah & Kebaikan Energizing Soy Protein Shaklee
Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan  protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik)  yang diproses di bawah suhu rendah. Selain itu, setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.

Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atu muda.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari  susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.


Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan pengambilan serta pemakanan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Masalah Tekanan Darah Tinggi Ketika Hamil

Masalah Tekanan Darah Tinggi Ketika Hamil??

Untuk mengawal tekanan darah agar berada pada tahap normal, disarankan beberapa rangkaian vitamin Shaklee iaitu:

1) B-Complex
B-Complex mampu meredakan tekanan dan membekalkan nutrisi Vitamin B yang lengkap untuk kesihatan saraf. Tekanan datah tinggi selalu juga berpunca daripada stres dan tekanan perasaan dan memberi kesan kepada saraf.

2) Omega Guard
Omega Guard iaitu minyak ikan Shaklee pula mencegah penyakit salur darah dan stroke. DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi, melincirkan salur darah dan membantu peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu ia membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengelak ketegangan leher atau sakit kepala. Omega juga merendahkan kolesterol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, mengawal masalah obesiti dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

3) OsteMatrix
OsteMatrix pula membantu meringankan stres. Ia mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impluls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang lena, memperbaiki jantung berdebar, depresi, mood swing dan sakit kepala.

4) Garlic
Garlic atau bawang putih berupaya meningkatkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah normal serta tahap kolesterol yang normal. Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 biji tablet garlic akan menurunkan tekanan darah yang tinggi sehingga 8 poin. * juga berkesan utk atasi masalah KEPUTIHAN semasa HAMIL.

Perlukah ambil kesemuanya? Itu bergantung pada keperluan dan bajet anda.
Hubungi kami dan kami boleh berikan konsultasi percuma dan berterusan.
Untuk dapatkan Vitamin anda dengan HARGA HEBAT DN DISKAUN YANG MENJIMATKAN.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Friday, 25 October 2013

Set Buasir..oh..Buasir..

Set buasir

Untuk set ini cadangan 3 supplemen asas iaitu :

OSTEMATRIX
Membantu mengurangkan SEMBELIT dan melancarkan PEMBUANGAN AIR BESAR serta memberi keselesaan kepada anda apabila mengalami luka di bahagian dubur.

OMEGA GUARD
Baik untuk sendi dan otot…Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit. Jadi, OMEGA membantu untuk MENGECUTKAN OTOT yang bengkak tersebut.

ZINC COMPLEX
Disarankan kepada pesakit buasir yang tahapnya lebih tinggi seperti keluar najis bersama darah dan membuang air besar dengan rasa yang sangat perit. ZINC COMPLEX membantu MENYEMBUHKAN LUKA di bahagian dalam dubur dengan lebih cepat.

Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Sunday, 4 August 2013

Set Berpantang Moden Pilihan Ibu-Ibu Masa Kini

SET BERPANTANG MODEN PILIHAN IB-IBU MASA KINI :-

FULL SET :-
ESP
ALFALFA
VITA-LEA
B-COMPLEX
VITAMIN-C SR
ZINK

BAJET SET :-
ESP
ALFALFA



Kenapa perlu pilih SET PANTANG SHAKLEE???
Ianya tidak seperti jamu atau produk lain yang ada banyak pantang larang dan kemungkinan besar ada kesan sampingan. Kini anda tidak perlu risau & takut anak akan terkena jaundice (demam kuning) lagi. Boleh mula dimakan dari hari pertama melahirkan anak. Membantu ibu lebih bertenaga walaupun baru lepas bersalin & disamping itu BONUS bagi ibu yang menyusukan anak dimana kulit anda & anak jadi lebih gebu dan cantik. Boleh mengubati penyakit buasir anda. Yang penting luka bersalin normal /pembedahan cepat baik.

Khasiat Vitamin :-

1) ESP
Membantu ibu langsing semula, kulit cantik dan dapat tenaga yang berpanjangan.

2) Alfalfa
Mengurangkan sakit sendi, cepatkan pengecutan rahim, mengatasi masalah kewanitaan dan paling penting ia adalah milk booster atau boleh banyakkan susu dan pekatkan susu.

3) B-Complex
Dengan Asid Folic, B-Complex bertindak sebagai penenang dan mengelakkan stress atau meroyan di kalangan ibu berpantang. Ia juga berupaya meningkatkan pembentukkan sel darah merah dan sangat penting untuk menukarkan makanan yang kita ambil menjadi tenaga. Justeru, ibu-ibu akan merasa lebih bertenaga dan kurang letih. Vitamin ini juga memelihara kulit dari dalam dan penting untuk kecantikkan, sesuai dengan namanya 'B' for Beauty.

4) Vita-Lea
Multivitamin Dengan Zat Besi yang sangat penting untuk diambil oleh ibu berpantang kerana Vitalea membekalkan 23 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakkan makanan perlu dielakkan semasa berpantang (pantang makan). Zat besi pula sangat diperlukan oleh tubuh untuk menghasilkan sel darah merah, bagi menggantikan kehilangan darah semasa proses kelahiran. Ibu-ibu yang kekurangan vitamin ini akan kelihatan pucat, letih dan tidak bermaya.

5) Vitamin-C
Sangat penting untuk penyembuhan luka jahitan serta membaik pulih tisu yang rosak selepas bersalin. Juga penting untuk meningkatkan sistem pertahanan badan kerana sebiji vitamin C Shaklee menyamai 7 biji setengah kita memakan buah oren. Vitamin C juga penting dalam membentuk kolagen dan penting dalam kecantikkan kulit.

4) Zink
Sangat penting untuk membaik pulih luka jahitan dan luka dalaman. Makanan yang kaya dengan zink ialah ikan haruan. Agak sukar untuk memasak ikan haruan setiap hari, ditambah pula dengan harganya yang agak mahal. Justeru, pengambilan zink setiap hari adalah pilihan yang tepat bagi ibu berpantang. Zink juga membantu mengatasi masalah 'kedinginan' selepas bersalin, dan pengambilan zink oleh ibu menyusu akan menjamin bayi membesar dengan optimum. So apa tunggu wahai ibu yang sedang mencari set pantang.. Buatlah pilihan yang tepat untuk kesihatan anda sekeluarga.


Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jom dapatkan HARGA PROMOSI Shaklee bersama saya :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Pengedar sah & Perunding secara percuma berkaitan Vitamin Shaklee.
■ Walk in dimana-mana Branch/HQ Shaklee dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee/mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Friday, 2 August 2013

Nak bisnes tp xcukup modal.. jom cuba 3M.. nak tahu caranya MURAH, MUDAH & MENARIK !!!


Jom Berbisness dengan Group kami "Positive Jutawan shaklee" untuk menjana pendapatan anda:-


Anda nak mulakan bisnes tp xcukup modal..
Anda blh memulakan berbisnes dgn produk Shaklee yg hanya bermodalkan serendah RM75 sahaja & anda sudah blh berbisnes serta menjana pendapatan anda.
Kenapa RM75.. Ok..biar saya terangkan :

1) RM65 adalah keahlian anda seumur hidup dgn produk Shaklee serta anda akan mendapat ID No. utk anda mula berbisnes..
2) RM10 pula adalah duit postage starter bag kit anda utk anda gunakan semasa berbisnes nnti.

MURAHkan.. anda tidak perlu risau utk simpan stok brg, anda cuma perlu promote brg sahaja.. jika ada pembeli anda blh membeli direct ke Branch Shaklee diseluruh Malaysia dgn menggunakan ID No. anda atau anda blh direct online ke Shaklee http://www.shaklee.com.my
Pihak Shaklee akan membuat penghantaran terus ke rumah pelanggan anda.

MUDAHkan.. setiap belian anda akan mendapat bonus jika sudah mencapai UV yg telah ditetapkan.

MENARIKkan.. byk lg ganjaran yg blh anda perolehi seperti bonus jualan serta bonus kereta serta bonus Umrah & Percutian.

Jadi apa yang anda tunggu lagi jom berShaklee dgn saya. InshaaAllah dgn izinNYA anda akan dpt menjana pendapatan dgn produk Shaklee utk membantu seisi keluarga anda.


Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Wednesday, 31 July 2013

Runsing sebab susu badan xbyk & xpekat..

Anda runsing sbb susu bdn tak byk & tak pekat???

Saya sendiri pernah alaminya situasi seperti tu sblm ni..
Alhamdulillah berpantang anak ke 3 ni saya telah berkenalan dgn produk Shaklee
Ni la produk pertama Shaklee yg saya guna semasa berpantang kali ni..


Syukur sgt sejak ambil supplement ni anak tak kena jaundice (demam kuning), kalau ikut sejarah anak saya yg 1 & 2 dulu smua kena tahan wad.. lg 1 anak lps menyusu tido lena kekenyangan sbb susu byk + pekat.. abg2 dia dulu sampai saya menangis dlm pantang sbb susu tak der.. nsb baik saya berkenalan dgn produk Shaklee semasa berpantang kali ni.. td g bwk anak cucuk sebulan, berat anak dh 5 kg.. saya pula dh turun 12 kg.. xsia2 amik supplement dr produk Shaklee ni sihat & susu badan meriah, dalam masa yang sama yang sama turun berat badan.. bonus kulit saya & baby jadi cerah & gebu..


Ni hasilnya..berat badan saya hari last sebelum bersalin 73kg, selepas bersalin 68kg.. selepas 2 bln berpantang kosisten amalkan pemakanan vitamin dari produk shaklee ni berat badan saya turun ke 55kg. Syukur alhamdulillah saya dpt berat saya semula..

Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Sihat & Cantik secara Dalaman & Luaran

Sihat & Cantik Luaran Dalaman

Siapa yg tak nak kelihatan sihat dan cantik.. pasti smua nak kan. Termasuk la diri saya sendiri. Skrg anda tidak perlu runsing lg mencari produk 2 dalam 1.. produk Shaklee la jawapannya. disamping sihat anda tetap akan nmpk cantik. so apa tggu lg.. jom grab cpt2 produk dr Shaklee ni.. mmg berbaloi.. hrga yg berpatutan, dijamin halal, selamat, berkesan & semulajadi. :).. seisi keluarga pn blh join mkn produk ni..

Jom sihat & cantik dengan produk Shaklee.

Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee :
■ Yusmerryza Binti Mohd Nazri
■ Whatsapp/SMS : 0125053682
■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul.
■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 969995 untuk membeli Vitamin Shaklee / mendaftar sebagai ahli Shaklee.

PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG

PENGEDAR SAH SHAKLEE ID NO. 969995

Saya Merupakan pengguna tegar & PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG, Seri Manjung, Sitiawan, Lumut, Pulau Pangkor, Seri Iskandar, Kuala Kangsar, Ipoh, Perak & seluruh Malaysia. Anda boleh menggunakan ID No. 969995 saya di mana-mana branch & HQ Shaklee di seluruh Malaysia.
Saya sedia memberikan khidmat rundingan berkenaan dgn produk Shaklee secara percuma & berterusan.
Produk Shaklee merupakan produk yg halal, selamat, berkesan & semulajadi.

Nama : Yusmerryza Binti Mohd Nazri
SMS/Whatsapp: 012-5053682
Email: healthybeautyonlineshop@gmail.com
Facebook : Yusmerryza Mohd Nazri
Blog: healthybeautyonlineshops.blogspot.com
Lokasi: Sekitar Seri Manjung, Manjung, Sitiawan, Lumut, Perak dan di seluruh Malaysia
Pengedar sah Shaklee ID No. : 969995






Klik Disini ----> About Me


"Mari berjaya bersama-sama "GROUP POSITIVE JUTAWAN SHAKLEE" kami untuk menjana kewangan anda & keluarga".

Wassalam, Terima Kasih.